Per què tots hauríem de tenir una planta d’Àloe Vera a casa? – Propietats i aplicacions

L’Àloe Vera o “Sábila” és una planta originària d’Àfrica, concretament de la península d’Aràbia. En àrab Àloe significa, substància brillant i amargant i “Sábila” és una derivació de “Çabila” que significa planta amb espines. Vera procedeix del llatí i vol dir veritable.

Es creu que va arribar a Europa amb la invasió musulmana de la península Ibèrica i posteriorment Colom la va introduir al continent americà, ja que la utilitzava amb la tripulació per les seves propietats medicinals.

Fa segles que es coneixen les propietats beneficioses de la planta de l’Àloe Vera, però fins fa relativament pocs anys no s’han fet estudis que han posat damunt la taula totes les aplicacions que té a la indústria de la cosmètica, farmacèutica i alimentaria.

Hi ha moltes varietats d’Àloe, es calcula que més de 250, però la més potent en vitamines, minerals, aminoàcids i enzims és l’Àloe Barbadensis Miller, conegut com a Àloe Vera.

PROPIETATS DE L’ÀLOE VERA.

  • Una gran crema hidratant per la pell que ens deixa una agradable sensació de frescor i finor, aquesta potser és la propietat més coneguda de l’Àloe Vera, però té moltes altres aplicacions amb molts beneficis per la nostra salut.
  • Un bon tractament per l’eliminació de l’acne. L’Àloe Vera regenera els teixits, absorbint l’excés de greix que ocasiona l’obstrucció dels porus de la pell, causant l’acne.
  • Alt poder cicatritzant, per això és tan beneficiosa en cremades, ferides, cicatrius, picadures d’insectes, després d’una depilació o un afaitat.
  • Si després de rentar-nos les dents els freguem amb el gel que produeix l’Àloe Vera ens ajudarà a reduir la placa bacteriana, prevenint la càries i també calma les irritacions o aftes bucals, les inflamacions que afecten les membranes de la boca. Aplicant el gel sobre l’afta o el paladar, redueix notablement el dolor.
  • És un gran regenerador de la pell, per això és molt adient per combatre les arrugues de la pell que anem tenint amb el pas dels anys. Aplicant cada nit el gel d’Àloe Vera retardarem la formació d’arrugues.
  • L’Àloe Vera té moltes altres aplicacions beneficioses com per tractar les estries després del part, hemorroides, herpes labial, taques a la pell, fongs, berrugues, varius o simplement com hidratant després d’un dia de sol a la platja.
  • És una planta molt rica en vitamines i minerals, conté vitamina A, C, E, B1, B2, B3. B6 i B12, àcid fòlic. Minerals com calci, manganès, zinc, crom, seleni, sodi, ferro, potassi, coure o magnesi, estan presents en l’Àloe Vera.
  • És un potent antioxidant i anti bacterià, si l’afegim en sucs naturals, enfortirem el nostre sistema immunitari, regula el trànsit intestinal, ajuda a regular la tensió i la producció d’insulina, contra l’estrenyiment, etc.

COM PREPARAR UN GEL D’ÀLOE VERA

Tags: Àloe Vera

Notícies semblants: