Un llum LED per desinfectar espais de virus com el Coronavirus ideat per una empresa de Vic

Una empresa de Vic ha creat un llum LED capaç de desinfectar espais de bacteris i virus com el de la Covid-19. Actua de dues maneres, desinfectant superfícies i desinfectant l’aire d’un espai tancat.

L’aparell utilitza una tecnologia ultraviolada de tipus C que és la que fan servir els hospitals per desinfectar els quiròfans, que emet una longitud d’ona molt curta que penetra dins de l’ADN dels virus i bacteris destruint-los. En el cas concret del virus de la Covid-19, amb tan sols 5 o 6 segons de radiació es pot acabar amb el virus.

Un altre ús de nou llum LED és desinfectar l’aire d’un espai tancat, filtrant-lo gràcies a un sistema de ventilació integrat. A més com totes les llums, també té la funció d’il·luminar, podent triar diverses tonalitats de llum, des de freda a càlida. Totes aquestes funcions es controlen a través d’una aplicació de mòbil.

A causa de les radiacions, en la funció desinfectar superfícies s’ha d’utilitzar amb l’espai lliure de gent, per això aquesta funció incorpora un sensor de moviment que detecta si hi ha algú a l’habitació i automàticament s’atura, en canvi en la funció de desinfecció d’aire o simple il·luminació pot funcionar amb gent.

Ja fa temps que l’empresa Montronic, S.L. que té dues plantes a Catalunya, una a Santa Perpetua de Mogoda i l’altre a Vic, estava treballant en aquest llum per desinfectar espais com hospitals o gimnasos, però amb l’aparició de la Covid-19 s’ha accelerat el procés.

Ara Montronic Vic està realitzant les darreres proves per tal que pugui sortir al mercat la pròxima tardor. Un distintiu del producte és que està 100% fabricat a Vic, amb peces adquirides a proveïdors catalans i la fabricació i producció s’ha fet íntegrament en les instal·lacions de Vic.

El nou llum LED desinfectant està pensat per la seva utilització, en hospitals, gimnasos, equipaments públics, restaurants, hotels, però no per ús domèstic, ja que és un aparell que cal utilitzar amb precaució i la gent ha d’estar preparada.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Llum Led

Notícies semblants: