Què opineu sobre la prohibició de fumar al carrer com ha fet Andorra, Galícia i Canàries?

Avui ha entrat en vigor la prohibició de fumar al carrer i en espais públics de Galícia, sempre que no es pugui respectar la distància de seguretat fixada en un metre i mig. Aquesta mesura que va prendre ahir la Xunta i a la que avui s’ha afegit Canàries, afecta terrasses de bars i restaurants i altres espais públics com platges, parcs o jardins.

Andorra també ha pres una mesura similar, però amb un canvi substancial, prohibeix fumar mentre es camina pel carrer. Els fumadors s’hauran d’asseure en un banc o la terrassa d’un bar per poder fumar, no ho podran fer mentre transiten pels carrers del país andorrà i sempre respectant la distància de seguretat recomanada.

Els experts que han assessorat la Xunta argumenten que el fet de fumar pel carrer comporta un risc pels vianants i pel mateix fumador que contínuament s’està posant i traient la mascareta, tocant-se la boca i el nas amb les mans i en el moment que exhala el fum del tabac pot expulsar gotes que poden contagiar a la gent que té al voltant.

El govern andorrà deixarà de considerar que el fet de fumar és un eximent per no portar la mascareta, segons el ministre de sanitat, Joan Martínez Benazet, el que vulgui fumar, que s’aturi i guardi la distància de seguretat amb la resta de vianants.

Altres comunitats estan estudiant la idea per implantar-la als seus territoris i a Catalunya hi ha moviments a favor, ja no tan sols per aquests temps de pandèmia sinó perquè sigui definitiva.

Creieu que aquesta mesura seria eficaç a Catalunya per combatre el Coronavirus o va més enllà de la llibertat del fumador o fumadora? Creieu que hauria de ser permanent un cop superem la crisi de la Covid-19?

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: