Prohibit fumar al carrer i les altres mesures que entraran en vigor aviat a tot l’Estat.

El ministre Salvador Illa, després de la reunió celebrada aquest matí amb els representants sanitaris de les comunitats autònomes, ha anunciat les noves mesures que s’han pres per a tot l’Estat, per frenar els contagis de la Covid-19, entre elles la de fumar.

  • Prohibició de fumar al carrer o en espais públics, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de dos metres. Aquesta mesura afecta tant a cigarretes com a inhaladors de tabac.
  • Tancament de discoteques, pubs, sales de ball i la resta de locals d’oci nocturn.
  • Distància d’un metre i mig entre les taules de restaurants i bars, un màxim de 10 persones per taula i l’hora de tancament serà a la una, sense poder acceptar nous clients a partir de mitjanit.
  • Prohibició de consumir alcohol en la via pública. Els “botellons” continuaran prohibits.
  • Els grans esdeveniments o activitats multitudinàries, com festes majors, festes privades, concentracions o manifestacions, necessitaran autorització del govern.
  • Les visites a les residències de la gent gran es limitaran a una persona per resident i a una hora al dia. Els treballadors que tornin de vacances i els nous residents hauran de fer-se el test PCR abans d’entrar.

El ministre Illa també ha anunciat que es faran més cribratges en zones determinades on el rebrot sigui molt alt, tal com ho està fent Catalunya en aquests darrers dies i demana que fora de l’àmbit familiar es limiten les trobades socials i en cas de fer-se que siguin d’un màxim de 10 persones. A determinades zones de Catalunya com Barcelona, el Segrià, Figueres i Vilafant ja estan limitades a 10 persones.

Aquestes mesures entraran en vigor quan cada comunitat ho decideixi i les publiqui en el seu diari oficial.

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: