Koeman, Pochettino o Garcia Pimienta, qui creieu que hauria d’ocupar la banqueta del Barça?

Kike Setién

Després de la derrota en els quarts de final de la Champions davant el Bayern per 2-8, està clar que el Barça ha de fer una profunda remodelació i no tan sols d’entrenador, però sempre es comença pel canvi de l’equip tècnic com si fossin els únics culpables de tots els mals resultats i com si canviant d’entrenador se solucionés tot.

El president Bartomeu ha convocat una Junta Extraordinària per demà mateix per tractar la crisi profunda que està patint el Barça. No sabem encara quines decisions prendran, però més enllà de la seva dimissió i la convocatòria d’eleccions, el que segur que faran és buscar un nou entrenador, almenys per aquests pròxims mesos i en els mitjans de comunicació ja s’està parlant de tres noms. Quin creieu que seria el més adient per treure el Barça d’aquesta crisi?

Ronald Koeman: Estimat per tota l’afició blaugrana per haver fet possible amb un gol seu en la pròrroga la consecució de la primera Copa d’Europa del Barça. Actualment és l’entrenador de la selecció del seu país, Holanda i amb qui té contracte fins a l’any 2022, però amb una clàusula que quedaria alliberat un cop disputada l’Eurocopa si el Barça el volgués fitxar.

En un principi ara podria quedar lliure si s’hagués disputat l’Eurocopa prevista per aquest any, però a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha quedat ajornada fins a l’any vinent.

Com a jugador és indiscutible la seva qualitat, com entrenador les coses no l’han anat tan bé, va ser destituït de l’Everton, va classificar al Southampton per la Lliga europea i ha portat a la selecció holandesa a l’Eurocopa, però no ha aconseguit cap títol.

Mauricio Pochettino: L’argentí nacionalitzat espanyol va jugar en les files de l’Espanyol, del Paris Sant Germaindel Girondins de Bordeus i de la selecció argentina. Com entrenador va començar en l’equip femení de l’Espanyol per després passar a dirigir el primer equip masculí fins que va ser destituït en el 2012.

L’any següent va entrenar el Southampton FC per passar després al Tottenham Hotspur on el novembre passat va ser destituït.

Més enllà de la professionalitat de Pochettino, tots coneixem la rivalitat que hi ha entre el Barça i l’Espanyol i al tècnic argentí en moltes ocasions li ha faltat temps per menysprear l’equip blaugrana, com en aquestes declaracions, encara que ell ara afirma que s’han tret fora de context, les paraules són les que són:

Nunca voy a ser entrenador del Barcelona o del Arsenal porque estoy muy ligado al Espanyol y al Tottenham.

Sería imposible dirigir a Barcelona porque mis lazos emocionales en la ciudad están ligados con al Espanyol”

Prefiero trabajar en mi granja de Argentina antes que ir a entrenar a ciertos clubes

“Si existe la posibilidad de entrenar al Real Madrid, ¿por qué no? Los sigo desde chiquito

Creieu que si el Camp Nou pogués acollir públic, el soci blaugrana acceptaria veure a la banqueta del Barça a Mauricio Pochettino o el xiularia?

Francisco Javier Garcia Pimienta: El barceloní actual entrenador del Barça B, que ha treballat més de 25 anys al club d’ençà que va entrar com a jugador amb 21 anys i que després de jugar en altres equips, torna al Barça com a tècnic.

No té un gran nom com entrenador, mai ha entrenat un equip de primera divisió, però pensant en què estem en un període transitori fins que es convoquin les eleccions i el Barça tingui una nova direcció, potser l’opció Garcia Pimienta seria un alè d’aire fresc en aquest vestuari tant “contaminat”. Potser és hora de donar l’oportunitat a la pedrera i qui millor per guiar-los que el seu entrenador.

Qui creieu que seria el millor entrenador per dirigir a Ter Stegen, Messi i De Jong, els tres que el club blaugrana ja ha confirmat que són intocables?

Tags: BARÇA, entrenador

Notícies semblants: