Ja fa quatre anys dels atemptats de la Rambla i Cambrils.

Avui fa quatre anys dels atemptats gihadistes de la Rambla de Barcelona i Cambrils que van costar la vida de 16 persones. A causa de la pandèmia de la Covid-19,  tan sols hi haurà un petit acte en record de les víctimes consistent en un minut de silenci i una ofrena de clavells.

Un acte sobri que s’ha fet al mosaic de Joan Miró. És el lloc on Younes Abouyaqoub va aturar la furgoneta després d’endur-se per endavant desenes de persones. Allà s’ha guardat un minut de silenci acompanyat de la interpretació de ‘El Cant dels Ocells’ de Pau Casals.

Els fets van començar el dijous 17 d’agost del 2017 poc abans de les cinc de la tarda , quan una furgoneta blanca conduïda per Younes Aboyaaqoub puja pel passeig central de la Rambla i atropella als vianants que passejaven per l’emblemàtica Rambla barcelonina. El resultat 16 morts i 131 ferits.

Younes aconsegueix fugir travessant el Mercat de la Boqueria i arriba a la Zona Universitària on al voltant de dos quarts de set de la tarda, mata d’una ganivetada a un noi de 35 anys que estava aparcant el seu cotxe amb el qual fuig atropellant a un Mosso d’Esquadra.

Aquella mateixa matinada es produeix un altre atemptat a Cambrils on perd la vida una altra persona i els cinc terroristes són abatuts per la policia. Aboyaaqoub és localitzat una setmana després i també és abatut dels Mossos d’Esquadra.

L’Audiència Nacional va condemnar aquest any a penes d’entre 8 i 53 anys als supervivents causants de l’atemptat. A Mohamed Houli ferit en l’explosió d’Alcanar 53 anys, a Driss Oukabir que va ser el que va llogar la furgoneta causant de la massacre a les Rambles 46 anys i a Said Ben a 8 anys per prestar la seva documentació i una furgoneta per comprar i transportar artefactes explosius.

Dos dies després de l’atac terrorista la gent es reuneix a la Rambla per dir-li al món “No tinc por” cantant la cançó de pau, Imagine de John Lennon. Escoltem-la.

Escoltem el Cant dels Ocells i guardem un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat d’avui fa quatre anys.

Tags: Atemptat

Notícies semblants: