Creen una associació al Pallars Jussà per impulsar els jardins comestibles 

El petit poble de Senterada al Pallars Jussà amb 137 habitants censats, ha creat l’Associació Senterada Municipi Viu i Sostenible, amb l’objectiu d’aconseguir una població més sostenible, inclusiva, autosuficient, promoure una alimentació més saludable amb producció ecològica i local i minimitzar el malbaratament alimentari.

En aquesta primera fase han fet un jardí comestible en el qual s’han plantat flors ornamentals comestibles, hortalisses i herbes aromàtiques. La idea és que els socis de l’Associació pagant una quota anual de 25 € puguin agafar les plantes a canvi de plantar una de nova en el seu lloc.

En un futur pretenen parlar amb propietaris de terrenys abandonats per poder plantar hortalisses on a canvi de tasques de voluntariat es podran endur una cistella de productes i en cas de tenir excedent es donaria a entitats assistencials, bancs d’aliments o gent necessitada.

També volen animar als municipis del voltant perquè facin el mateix i així poder aconseguir un itinerari de jardins comestibles entre pobles.

Tags: Senterada

Notícies semblants: