Llargues cues i col·lapse per accedir al Parc Natural d’Aigüestortes

El Parc Natural d’Aigüestortes s’ha vist col·lapsat aquests dies per l’allau de gent que vol accedir a ell, llargues cues s’han format als accessos i els serveis s’han vist desbordats. A primera hora del matí la gent ja ha de fer cua per agafar els taxis, que aquest any a causa de la Covid-19 tan sols poden portar passatgers si són de la mateixa família i un màxim de sis.

Els camins d’accés a peu també es veuen plens de gent que pugen fins als cims de les muntanyes, en definitiva hi ha més gent als estanys del Parc Natural d’Aigüestortes que a la Rambla barcelonina. Un problema afegit és que sovint la gent es banya a les rieres i als estanys, cosa prohibida pel Pla rector d’ús i gestió del parc per preservar la flora, la fauna i la qualitat de les aigües i més en aquests dies de rebrot del Coronavirus a tota Catalunya.

Els vigilants no poden controlar a tota la gent que se salta les normes i malgrat que en els punts d’informació ja se’ls adverteix, alguns fan cas omís. La direcció del Parc ha decidit suspendre les activitats programades com visites guiades o activitats, ja que la direcció no pot assumir el cost extra que signifiquen les mesures de prevenció exigides arran de la Covid-19.

Sant Climent de Taüll

En tractar-se d’un espai obert no s’ha pres cap mesura restrictiva arran del Coronavirus com s’ha fet a les esglésies de la Vall de Boí, però la gran afluència de gent aquest mes d’agost ha desbordat totes les previsions, fins i tot quan els pàrquings estan plens la gent aparca en zones no permeses.

La campanya que es va fer per fomentar el turisme de proximitat sembla que ha donat resultat, aquest any que pràcticament no hi ha turistes, l’ocupació hotelera de la Vall de Boí està al 100%, una bona notícia per l’economia de la zona, però haurem de veure un cop passat l’agost quines conseqüències té pel que fa a un possible rebrot del Coronavirus o l’impacte ambiental en la natura del parc.

Tags: Parc Natural Aigüestortes

Notícies semblants: