Albirament d’una família de balenes davant la costa barcelonina que obliga a suspendre el trànsit marítim.

Ahir al matí una patrulla del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana que estaven comprovant un corrent marí que arrossegava els banyistes mar endins, s’han trobat amb un grup de quatre cetacis que segons el Periódico es tractava de rorquals.

Els agents s’han vist sorpresos per aquests exemplars que no molt sovint es veuen tan a prop de la costa barcelonina. En un principi estaven davant la costa de Badalona, però quan els agents han vist que donaven la volta i es dirigien a Barcelona, han avisat a Salvament Marítim i s’ha suspès la navegació al Port de Barcelona, ja que representava un perill tant pels vaixells com per la família de cetacis.

La patrulla per protegir-los els ha acompanyat fins a arribar mar endins. Després de dues hores de navegació la família de balenes ha enfilat el camí al seu hàbitat natural en perfecte estat.

El rorqual comú també anomenat balena d’aleta, pot fer de 20 a 25 metres i pesar unes 70 tones, les cries poden arribar fins als 10 metres.

Tags: Balenes, Barcelona

Notícies semblants: