Reben una multa de 4.200 € per repartir menjar a la gent necessitada durant el confinament

Després d’haver estat dos mesos tancat a causa del confinament, un restaurant del barri del Cabanyal de València, s’ha trobat amb una desagradable sorpresa, una multa de 4.200 € per repartir menjar a la gent necessitada durant el confinament.

Es tracta del restaurant La Lusitana Tasca que quan va començar el confinament tenien les neveres plenes de menjar i no sabien que fer. Com molts altres restaurants van voler aprofitar les existències que tenien i van pensar a fer menjar preparat per les famílies més necessitades del barri. El decret de confinament obligava a tancar els restaurants, però permetia l’entrega a domicili.

El passat 17 de març, després d’haver repartit 84 racions de menjar entre dues associacions que vetllen per la inserció social, sempre respectant les mesures de seguretat, distància i mascaretes, es va presentar la policia local, amenaçant que tancarien el negoci.

Ara els han arribat tres multes pel propietari de l’establiment i per les dues persones voluntàries que solidàriament els van ajudar, una de 3.000 € i dues de 600 €, en total 4.200 euros que s’han negat a pagar, per considerar que no han desobeït les mesures que dictava el decret del confinament, és més emparant-se en què el reial decret del 14 de març, contemplava “la cura de persones grans, menors, dependents i persones amb discapacitat o especialment vulnerables”.

Segons els propietaris del local, un dels agents que van visitar l’establiment li va dir a una de les voluntàries deja de hacer la buena samaritana”, però millor escoltem-los a ells mateixos.

L’alcalde de València, Joan Ribó ha fet públic que es revisaran els fets i s’actuarà en conseqüència.

Tags: València

Notícies semblants: