Detenen al propietari d’un restaurant de Formentera per obligar a treballar alguns empleats que havien de fer quarantena

Aquests dies estem sentint notícies de persones que han d’estar en quarantena bé per haver donat positiu en el test PCR de la Covid-19 o bé per haver estat en contacte amb alguna persona infectada, que continuen treballant per por a perdre la feina o perquè si no treballen no tenen cap ingrés per fer front a les despeses corrents.

És molt greu aquesta situació, però encara és més greu quan es tracta d’un empresari que obliga els seus empleats a continuar treballant en aquestes circumstàncies. Joan Yern Mayans és el propietari del conegut restaurant “El Pirata” de Formentera i a més jutge de pau de l’illa des de fa vint anys, que ha estat detingut per la Guàrdia Civil per aquest motiu.

Joan Yern a més de no respectar els drets laborals dels treballadors, podria ser acusat d’un delicte de lesions per facilitar la propagació de la Covid-19. El govern de les Illes ha decretat el tancament de l’establiment ubicat en la platja de Ses Illetes.

En total van ser cinc els empleats que van continuar treballant quan havien estat en contacte amb companys seus del mateix restaurant que havien donat positiu en Coronavirus. De la plantilla total de 45 treballadors que té “El Pirata”, actualment 15 han donat positiu, amb el corresponent perill que això significa per la clientela que ha tingut aquestes darreres setmanes el restaurant. 

Joan Yern és conegut a l’illa per tenir diversos restaurants als quals sovint acostumen a anar personatges com Rafa Nadal. Ara l’empresari ha quedat en llibertat amb càrrecs i “El Pirata” tancat.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Formentera

Notícies semblants: