Un altre emblemàtic local de Barcelona que tanca per no haver pogut fer front a la crisi del Coronavirus.

Foto: Twitter @BarnaCentre

Segons informa Barna Centre, l’associació de comerciants del Gòtic, a través de Twitter, un altre emblemàtic local del barri ha tancat portes a causa del Coronavirus. Un negoci que aquest any hagués celebrat el seu centenari, el Gran Cafè del carrer d’Avinyó, 9 de Barcelona, però que no ha pogut fer front al període de tancament pel confinament. Els veïns del barri s’estanyaven que no tornés a obrir després d’aixecar-se el confinament i alguns d’ells comenten que aquesta mateixa setmana han vist com l’estaven buidant.

El Gran Cafè conservava el seu estil modernista de principis del segle passat, ens oferia una cuina tradicional catalana amb música de piano en viu totes les nits. Fundat l’any 1920 en un barri proper al Liceu i al Palau de la Música on solia anar tota la burgesia catalana d’aquella època.

Entrar en el Gran Cafè era transportar-nos a la Barcelona de principis del segle XX, molts han estat els canvis de propietaris, períodes de tancament i reobertures al llarg d’aquests cent anys d’existència, però mai ha perdut la seva essència de la Barcelona modernista.

Foto: El Gran Cafè

Des de l’any 1999 el propietari del Gran Cafè és el grup empresarial Cacheiro Restaurants, que té altres restaurants a la ciutat de Barcelona i que des de l’inici va voler fomentar la tradicional cuina catalana, amb especialitats com la Xatonada de Vilanova, els peus de porc a la brasa amb escalivada, l’arròs de muntanya, el suquet de peix i com no l’escudella barrejada.

També ha estat inspiració de grans artistes com el recentment desaparegut Carlos Ruiz Zafón, que en la seva darrera novel·la El laberint dels esperits, fa que la seva protagonista Alícia Gris visques al carrer d’Avinyó, 12, just davant del Gran Cafè on acudia cada matí a esmorzar mentre llegeix La Vanguardia.

Malauradament a la crisi que ja fa temps estan patint molts locals centenaris de la ciutat de Comtal a causa de la pujada dels lloguers que els obliga a tancar, ara hem d’afegir la crisi econòmica a conseqüència del Coronavirus. Esperem que trobem una solució a la pandèmia aviat, ja que si no els pocs records que encara ens queden d’aquella Barcelona de principis del segle XX acabarà desapareixent.

Tags: Barcelona, tancament locals

Notícies semblants: