Els treballadors que estan en ERTO des del mes de març, veuran reduïda la prestació del 70% al 50%.

Els treballadors que des de l’inici de l’estat d’alarma a mitjans de març passat han estat interrompudament en ERTO, veuran com a partir del 17 de setembre, data en què es compleixen sis mesos de l’aprovació de la prestació d’ERTO, aquesta quedarà reduïda del 70% que es cobra actualment al 50% de la base reguladora.

Això és gràcies a la reforma laboral que va fer el govern de Mariano Rajoy, que estipula que els primers sis mesos d’estar a l’atur es cobra el 70% de la base reguladora, però a partir dels sis mesos aquesta prestació baixa al 50%, abans de la reforma del PP baixava al 60%.

Quan el govern va aprovar la prestació especial per ERTO a conseqüència de la Covid-19, ningú es pensava que poguéssim arribar als sis mesos de duració, però tal com estan les coses actualment, més d’un sector com els de l’hostaleria i el turisme tenen treballadors en aquesta situació. Actualment hi ha 800.000 persones a tot l’Estat que estan en ERTO, 180.000 a Catalunya.

Només es veuran afectats aquells treballadors que han estat en ERTO sis mesos consecutius, els que durant aquest període de sis mesos hagin reprès la seva activitat laboral, encara que tan sols fos per un sol dia, no veuran reduïda la prestació, sempre que es tramités la corresponent baixa.

Això és com està la llei actualment, però esperem que en la reunió que tenen prevista pel 4 de setembre, govern i sindicats per la pròrroga dels ERTO, arribin a un acord per modificar aquesta reducció, ja que moltes famílies en aquests moments es veurien greument afectades.

Tags: ERTO

Notícies semblants: