La Generalitat construirà en 20 setmanes cinc hospitals per atendre pacients de la Covid-19

Foto: PMMT Arquitectura

El Departament de Salut ha anunciat que demà dimarts es començarà la construcció de cinc nous hospitals annexos a cinc centres sanitaris del nostre país, per atendre a pacients de Coronavirus. La duració prevista de les obres és de cinc mesos, així que si no hi ha cap entrebanc, a finals de gener ja entraran en funcionament.

Els cinc hospitals triats per tenir aquest annex són: L’Hospital de Bellvitge i el Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, Can Ruti de Badalona i l’Arnau de Vilanova de Lleida.

Seran edificis de quatre plantes amb capacitat per a 100 llits i amb un cost total de 50 milions d’euros. Els han anomenat I-COMPACT COVID. L’avantatge d’aquests hospitals és que el personal sanitari es podrà moure molt ràpidament des de l’hospital central fins al COVID-Hospital.

Aquests edificis tindran la funcionalitat d’un hospital normal, però amb la particularitat que en cas de necessitat les habitacions es podran convertir en UCI en tan sols 24 hores. El que es pretén evitar amb la construcció d’aquestes instal·lacions és el col·lapse que van patir la majoria de centres sanitaris del nostre país durant els primers mesos de la malaltia.

Un cop tinguem superada la pandèmia, es faran servir com equipaments normals, recordem que ja abans del Coronavirus en èpoques de grip molts hospitals ja estaven saturats. En cas de no ser necessaris es convertiran en edificis polivalents per altres usos, com laboratoris, centres de dia, centres de recerca, etc.

La Generalitat ha encarregat l’execució de les obres a l’estudi PMMT Arquitectura, especialista en l’arquitectura hospitalària.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Hospital

Notícies semblants: