Enderroquen l’últim palauet senyorial que quedava a la plaça Adrià, la Casa Jover

Malgrat l’oposició que havien mostrat molts veïns del barri de Sant Gervasi amb el suport de SOS Monuments, divendres passat es va enderrocar la Casa Jover, l’última casa d’estil palauet que quedava a la plaça Adrià de Barcelona.

Aquest any haguera fet cent anys de la seva construcció, però malauradament, la Casa Jover no ha pogut arribar a estar catalogada com una casa centenària, l’única mostra que quedava a la plaça Adrià d’aquells feliços anys 20 del segle XX.

Els veïns del barri que coneixien les intencions dels hereus de la família Jover d’enderrocar l’edifici per fer un de nou de cinc plantes i una piscina al terrat, van recollir més de 200 signatures per tal de demanar a l’ajuntament que aturessin l’enderrocament, però no ha estat possible. On des de 1920 hi havia un d’aquells palauets senyorials construïts per la burgesia catalana, ara tan sols queda un solar.

No gaire lluny un altre edifici en perill, es tracta de Can Raventós de quasi 200 anys, construït entre 1805 i 1809 entre els carrers Bonaplata i Fontcoberta. Actualment hi ha un projecte de construcció d’un bloc de pisos al jardí de la finca. L’Associació de veïns de Sarrià han constituït una plataforma per intentar salvar-lo. 

Tags: Barcelona, Casa Jover

Notícies semblants: