Uns hackers russos ataquen el sistema informàtic de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

El diumenge passat l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, va patir un atac en el seu sistema informàtic per part d’uns hackers russos. Segons la notícia avançada ahir a la nit per RAC1 aquests pirates informàtics van demanar un rescat per alliberar el sistema.

La direcció del centre va preferir no cedir a les seves demandes, en lloc de pagar el rescat ho van denunciar als Mossos d’Esquadra i ara els tècnics de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya estan recuperant els serveis a poc a poc.

Un atac així en un hospital i més en els moments que estem vivint a causa de la pandèmia de la Covid-19 és força preocupant, però afortunadament aquest atac no ha afectat al sistema informàtic principal, tan sols als secundaris, imatges de radiologia, correu electrònic o servei telefònic.

L’atac el van detectar diumenge quan un malware (programari maliciós), procedent de Rússia, va entrar en alguns servidors encriptant la informació amb l’objectiu de demanar el rescat per desencriptar-la. Malgrat l’atac, la direcció del centre afirma que no han tingut accés a dades confidencials de pacients ni professionals.

Els Mossos d’Esquadra recomanen no pagar mai un rescat d’aquestes característiques, ja que un cop pagat ningú ens assegura que alliberin el sistema o que no demanin més diners per fer-ho. No ha transcendit la quantitat demanada pels hackers, però segons va dir Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya en una entrevista a RAC1, els rescats d’aquestes característiques ronden els 85.000 €.

Tags: Hackers

Notícies semblants: