França detecta una partida de fuet català amb salmonel·losi i la retira.

Les autoritats sanitàries franceses han retirat una partida de diversos lots de fuet procedent de Catalunya, després de detectar 18 casos de salmonel·losi, 12 dels quals són nens. La zona on es va detectar aquesta partida de fuets va ser la regió de Nova Aquitània al sud-est de França. Els casos es van detectar entre el 8 de juliol i el 3 d’agost.

La retirada del producte es va ver a un supermercat de la província de la Gironda, després que els afectats declaressin que havien consumit fuet de l’empresa Embotits Solà de Gurb i segons ha estat confirmat per la Direcció General d’Alimentació, diverses partides estaven contaminades.

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentaria que ha analitzat algunes mostres que l’empresa tenia guardades dels lots retirats a França, no han trobat que estiguessin contaminades, pel que apunten que van sortir en perfecte estat de Gurb i es podien haver contaminat en el transport o la distribució final.

Per tranquil·litat de tota la població catalana, l’empresa ha retirat del mercat català 1.700 fuets que es van fer després dels lots retirats. Ara caldrà investigar en quin punt del procés es va produir la contaminació.

Embotits Solà afirma que aquestes partides van ser distribuïdes a França i cap d’elles es va vendre al mercat nacional. Els símptomes de la salmonel·losi són diarrea, vòmits, febre i mal de cap i afecta més a nens petits que als adults.

Tags: Fuet, Gurb

Notícies semblants: