Un restaurant d’Eivissa indulta un llamàntol de sis quilos i mig segle d’edat

Un llamàntol de sis quilos al que havien batejat amb el nom de Consol i que es creu que té aproximadament uns 50 anys no ha acabat a la cassola del Restaurant Es Xarcu de Sant Josep a Eivissa, els propietaris de l’establiment, Carolina i Mariano han volgut indultar-lo i gràcies a un acord amb Miquel Tur gerent de l’aquari de Sant Antoni, Consol passarà la resta de la seva vida a l’aquari.

El llamàntol es diu Consol perquè va ser un regal de la peixateria Consol i Pardalet de Santa Eulàlia als propietaris del restaurant on vivia en una d’aquestes peixeres que veiem en molts establiments de restauració. Però aviat es van donar que era un exemplar especial, el més gran que havien vist mai i malgrat la diferència de mida amb els altres llamàntols o llagostes que convivien amb ell, tenien bona relació.

A poc a poc van començar a rumiar que Consol no podia acabar formant part d’una caldereta o un arròs i el primer que van pensar va ser a tornar-lo al mar, però especialistes de l’aquari els van advertir que quan un exemplar d’aquestes característiques ha viscut en captivitat, acostumats que els hi posin el menjar, sovint tenen dificultats per sobreviure en el seu hàbitat natural.

Així que s’ho van repensar i es van posar en contacte amb l’ajuntament de Sant Josep i amb l’aquari de Cap Blanc de Sant Antoni on viu des de principis d’aquesta setmana, acompanyat d’algunes llagostes mentre li preparen un lloc per ell sol, ja que ben segur serà una de les grans atraccions de l’aquari.

Si Consol hagués acabat a la cassola, els comensals haurien pagat uns 1.000 €, a 140 € el quilo. El biòleg responsable de l’aquari que li va fer un reconeixement va confirmar que estava en bon estat i calcula que pot tenir al voltant de 50 anys, ja que acostumen a créixer 1/2 kg cada deu anys.

Tags: Eivissa, Llamantol

Notícies semblants: