La primera gelateria ecològica i sense residus d’Europa està a Catalunya, voleu saber on?

Foto: @bodevici

Bodevici, una gelateria inaugurada el maig del 2011 a la cantonada dels carrers Torrijos i Terol del barri de Gràcia de Barcelona, s’ha convertit en la primera gelateria d’Europa ZERO WASTE, la primera que no genera residus, ZERO RESIDUS.

Quan l’any 2011 en Jordi Rivera va obrir el negoci, va apostar pels gelats artesanals, elaborats tenint en compte tots els gustos dels clients, però sobretot respectant el medi ambient. Des de l’inici han elaborat els seus gelats amb productes 100% ecològics i de proximitat o comerç just. 

Bodevici ens ofereix una àmplia gamma de gelats sense colorants, additius potenciadors dels sabors, fets amb llets ecològiques. També tenen una àmplia oferta de gelats vegans, sense gluten o lactosa, amb menys sucre, en definitiva, gelats per a tothom. El nom del local ho diu tot, “bo de vici”, segons en Jordi és la traducció del castellà de “bueno de vicio”.

Foto: @bodevici

L’any 2018 Bodevici volia fer un pas més per la sostenibilitat del planeta i va posar en marxa una campanya de crowdfunding (finançament col·lectiu) per aconseguir la meitat de la inversió necessària, l’altra meitat la posaria en Jordi, per erradicar tots els residus que es generen en una gelateria convencional, terrines, culleres, gots, ampolles, canyes, etc. i convertir-ho tot en productes 100% reciclables i ser la primera gelateria ZERO RESIDUS d’Europa.

Gràcies a les 91 persones que van col·laborar, el projecte, el somni d’en Jordi Rivera s’ha pogut fer realitat. Ara podem menjar un gelat en terrines comestibles, gots de bambú reutilitzables, tovallons de cotó, closques de coco, etc. A més per incentivar el consum d’aquests envasos, el gelat ens sortirà 10 cèntims més barat.

Tags: Gelats

Notícies semblants: