El verí de les abelles capaç de destruir les cèl·lules més agressives del càncer de mama

Un estudi de l’Institut de Recerca Harry Perkins i la Universitat d’Austràlia Occidental, amb la doctora Ciara Duffy al capdavant ha revelat que la Melitina, el principal component del verí de les abelles és capaç de destruir les cèl·lules més agressives del càncer de mama, l’anomenat càncer de mama triple negatiu que té poques possibilitats de tractament.

Els investigadors han utilitzat el verí de 312 abelles i borinots per provar l’efecte que té en els diferents càncers de mama i han observat que la Melitina destrueix les cèl·lules canceroses incloent les causants del triple negatiu.

Utilitzant una concentració específica van aconseguir destruir el 100% de les cèl·lules canceroses en tan sols una hora, amb uns efectes mínims sobre les cèl·lules sanes i en 20 minuts es van reduir substancialment els missatges químics de les cèl·lules canceroses que són essencials pel creixement i la divisió d’aquestes cèl·lules.

L’estudi s’ha publicat a la revista JCO Precision Oncology

Tags: abelles, Càncer

Notícies semblants: