La Fiscalia denúncia que alguns senyals de trànsit són masclistes


La Fiscalia General de l’Estat en la memòria corresponent a l’any passat fa referència al fet que alguns dels senyals de trànsit que estem acostumats a veure cada dia pels carrers de les nostres ciutats, són masclistes, ja que es mostren una situació de dependència o subordinació de la dona davant una figura masculina.

En la mateixa Memòria censuren aquesta situació i demanen que s’apliqui el principi d’igualtat en les senyalitzacions i els cartells públics.

Aquests darrers anys s’han fet alguns progressos, però encara queden moltes en què la dona queda relegada a un segon pla o fins i tot ni surt, com en les que es mostra una figura masculina en un pas de vianants, anant en bicicleta, moto, tractor o muntant a cavall, mai veiem una figura femenina.

Estem tan acostumats a aquests estereotips que ja ni ens fixem, però ja és hora que puguem veure una nena davant d’un nen i no a l’inrevés com en el senyal de precaució perquè a prop hi ha una escola. En canvi quan parlem de casos de cura de persones grans, infants o d’activitats domèstiques, sempre ens ofereixen una imatge femenina. Ja és hora que el principi d’igualtat arribi també als senyals de trànsit.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.