La Fiscalia denúncia que alguns senyals de trànsit són masclistes

La Fiscalia General de l’Estat en la memòria corresponent a l’any passat fa referència al fet que alguns dels senyals de trànsit que estem acostumats a veure cada dia pels carrers de les nostres ciutats, són masclistes, ja que es mostren una situació de dependència o subordinació de la dona davant una figura masculina.

En la mateixa Memòria censuren aquesta situació i demanen que s’apliqui el principi d’igualtat en les senyalitzacions i els cartells públics.

Aquests darrers anys s’han fet alguns progressos, però encara queden moltes en què la dona queda relegada a un segon pla o fins i tot ni surt, com en les que es mostra una figura masculina en un pas de vianants, anant en bicicleta, moto, tractor o muntant a cavall, mai veiem una figura femenina.

Estem tan acostumats a aquests estereotips que ja ni ens fixem, però ja és hora que puguem veure una nena davant d’un nen i no a l’inrevés com en el senyal de precaució perquè a prop hi ha una escola. En canvi quan parlem de casos de cura de persones grans, infants o d’activitats domèstiques, sempre ens ofereixen una imatge femenina. Ja és hora que el principi d’igualtat arribi també als senyals de trànsit.

Tags: Senyals trànsit

Notícies semblants: