El Constitucional manté vigent les ordres de detenció contra Puigdemont i Comín

Avui Diada Nacional de Catalunya, el Tribunal Constitucional ha dictat una resolució aprovada per unanimitat del Ple, per la que es mantenen vigents les ordres de recerca, detenció i ingrés a presó del President Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, actualment Diputats del Parlament Europeu.

Puigdemont i Comín l’any passat van recórrer al Suprem les citades ordres de detenció i en el moment en què van ser desestimades tots dos van optar per recórrer al Tribunal Constitucional qui també ha acordat mantenir les ordres de detenció si entren en l’Estat espanyol.

Segons l’alt tribunal espanyol

“No procedeix la suspensió dels efectes dels actes o resolucions impugnades, perquè tal suspensió implica la pertorbació de la funció jurisdiccional, i suposa una ingerència de la jurisdicció constitucional en les decisions adoptades per la jurisdicció ordinària que, malgrat poder estar justificada, ha de ser abordada amb summa cautela, cas a cas, per a evitar que aquest tribunal exerceixi funcions que li estan constitucionalment vedades, per ser pròpies de la jurisdicció ordinària”.

El Tribunal Constitucional, en la seva resolució parla de “pertorbació, ingerència, summa cautela”, mentre el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va admetre la immunitat de desplaçament per la seva condició d’eurodiputats i recordem que l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein (Alemanya) on va estar detingut Carles Puigdemont, en contra del que opina la justícia espanyola, no va admetre el càrrec de rebel·lió ni cap delicte de pertorbació de l’ordre públic i el va deixar en llibertat.

A la pràctica això no canvia en res la situació dels dos polítics catalans mentre romanguin a l’exili. Mentre no trepitgen sòl espanyol estan fora de perill. Ja sabem que avui no és festiu a Madrid, però és curiós que aquesta decisió s’hagi pres avui, precisament el dia de la Diada Nacional de Catalunya.

Tags: Comín, Puigdemont, TC

Notícies semblants: