L’altra manifestació de la Diada. Els CDR cremen un ninot del Rei Felip VI

Ahir a la tarda quan van acabar els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya, marcada per la distància a causa de la pandèmia de la Covid-19, va arrencar a l’Arc de Triomf la manifestació convocada pels CDR amb una pancarta al capdavant en la que es podia llegir “Ni un pas enrere, Independència” i encara que els manifestants portaven mascareta, no es va respectar gaire la distància de seguretat.

Darrere la pancarta alguns dels manifestants portaven unes torxes enceses i un ninot amb dues màscares al cap, per un costat la cara de Felip VI i per l’altre la del seu avantpassat Felip V. Un cop han arribat al monument de Rafael Casanova a la Ronda Sant Pere amb el carrer Girona, han apilat una sèrie de capses de cartó, en les que figurava un nom o una fotografia d’alguns dels representants del règim del 78, Policia, Guàrdia Civils o empreses de l’IBEX.

Així començava l’acte de jutjar les caixes que representaven tots aquests personatges repressors amb la figura dels dos reis. Un cop jutjats, els hi han calat foc, mentre Roger Espanyol llegia el manifest. Tot seguit la manifestació ha continuat el seu recorregut fins als Jardinets de Gràcia per després pujar per Gran de Gràcia, col·locant els contenidors al mig del carrer per dificultar la persecució dels Mossos d’Esquadra. La nit de la Diada més atípica de la història va acabar sense cap detingut ni enfrontament entre manifestants i policia, més enllà d’un contenidor cremat.

https://twitter.com/capitanspauldi1/status/1304498289673469959

 

Tags: CDR, Diada

Notícies semblants: