Aquest mes de Setembre Super Mario Bros fa 38 anys – Per molts anys!

El 13 de setembre de 1985 va néixer Super Mario Bros de la mà de Nintendo, potser el videojoc més popular d’aquests darrers 37 anys. El popular lampista amb bigoti que s’endinsava per les canonades i menjava xampinyons, es va convertir en l’amic inseparable dels que ara ronden els trenta anys.

Shigeru Miyamoto l’any 1981 va crear el Donkey Kong i a l’any següent neix el popular Mario que si es menja un xampinyó, es fa gran. Per tal que poguessin jugar dues persones, Miyamoto li va donar un germà a Mario, en Luigi i tots dos personatges haurien d’enfrontar-se a un món soterrani ple de canonades de les quals sortien tortugues que els atacaven.

Aquest primer joc no va tenir gaire èxit, però tres anys més tard Miyamoto va crear Super Mario Bros on els dos germans lampistes surten de les canonades per enfrontar-se a Bowser, la tortuga gegant que va raptar a la princesa Peach. El joc oferia vuit mons amb cinc nivells cada un.

Coneguem els personatges que acompanyen a Super Mario Bros:

La Princesa Peach: És la núvia del protagonista Mario, una noia intel·ligent i aventurera a qui el seu promès ha de rescatar de les mans de Bowser.

– Luigi: El germà d’en Mario, el que sempre l’acompanya en la versió multijugador i l’ajuda a superar els obstacles que es van trobant pel camí.

Toad: És l’assistent de la princesa Peach, el seu fidel acompanyant. Està representat com un ciutadà del Regne del Xampinyó i adopten la forma d’aquest bolet, de diferents colors.

Bowser: El principal enemic d’en Mario que segresta a la princesa Peach. És el rei de les Koopas, les tortugues que es volen apoderar del Regne del Xampinyó.

Super Mario Bros va aconseguir vendre 40 milions del seu videojoc i va contribuir a fer que la consola NES fos la més venuda de la història i Nintendo l’empresa líder del sector dels videojocs.

Tags: Super Mario Bros

Notícies semblants: