Els fums dels incendis de Califòrnia i Oregon travessen Catalunya i arriben a les Balears.

Mallorca amb la fumarola al fons – Foto: Twitter @alexensenyat

Aquests darrers dies estem veient una mena de núvols estranys al cel de Catalunya i les Illes, no es tracta de núvols, són els fums dels incendis que s’estan produint aquests dies a Califòrnia i Oregon i que divendres van travessar Catalunya i van arribar fins a les Balears.

La fumarola que podíem observar i que va ser visible sobretot al Sud de Barcelona i a la zona de Tarragona, ha viatjat més de 9.000 quilòmetres, travessant l’Atlàntic. En les imatges dels satèl·lits es pot observar clarament una llengua de color marró que travessa la península seguint el curs de l’Ebre per dirigir-se cap a Itàlia.

Durant aquests dies encara serà visible sobretot a primera hora del matí i al vespre coincidint amb la posta de sol. Desenes d’incendis forestals fa dies que estan arrasant la costa oest dels Estats Units, causant una vintena de morts i mig milió de persones s’han quedat sense casa.

Imatges de ciutats com San Francisco o Los Angeles semblen estretes d’una pel·lícula apocalíptica, fins i tot la lluna i el sol es tornen d’un color vermell en els estats de Califòrnia i Oregon.

Tags: Incendis

Notícies semblants: