Avui la Plataforma en Defensa de l’Ebre fa 20 anys

Foto: Plataforma en Defensa de l’Ebre

Avui fa 20 anys que va néixer la Plataforma en Defensa de l’Ebre amb la finalitat de fer difusió d’una nova cultura de l’aigua. Era el 15 de setembre de l’any 2000 quan es va celebrar una assemblea al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa, per mostrar el rebuig a la política de transvasaments que havia projectat el govern de l’Estat amb el suport del govern de la Generalitat, llavors en mans de Convergència i Unió, amb Jordi Pujol com a president.

Des de llavors la PDE en diferents ocasions ha denunciat les conseqüències que tindrien els nous transvasaments projectats pel Parc Natural del Delta de l’Ebre, rebutjant i demanant la paralització del transvasament previst en el Pla Hidrològic Nacional de 1.050 hectòmetres cúbics cap al nord (Barcelona i Tarragona) i cap al sud (Comunitat de València, Múrcia i Almeria), aconseguint que es modifiqués la llei i es tingués en compte les deficiències ambientals i econòmiques del projecte.

Actualment els objectius de la PDE són aconseguir garanties per a l’Ebre, que es compleixin les directives mediambientals de la Unió Europea i que l’Ebre torni a ser un riu viu amb aigua i sediments que són la vida del Delta de l’Ebre.

A causa de la pandèmia del Coronavirus, la PDE no podrà fer una celebració com volien, però conviden a tota la ciutadania que estigui d’acord que el Delta de l’Ebre s’ha de respectar, a què el pròxim diumenge 20 de setembre ho celebrem cantant, ballant, brindant, ens fem una foto i la compartim a les xarxes amb una d’aquestes dues etiquetes, a Instagram: @Plataforma_Defensa_Ebre o a Twitter: @pde.

 

I per acabar escoltem “La força de l’Ebre”, cançó que el grup “Pepet i Marieta” va compondre per celebrar el 18è aniversari. 

Lletra i Videoclip de la cançó del grup Pepet i Marieta – La força de l’Ebre

Tags: Plataforma en Defensa de l'Ebre

Notícies semblants: