Un nou atractiu per la Cerdanya, els banys termals de Llívia entren en funcionament.

Finalment Llívia ha obert els nous banys termals en fase de prova, encara que des de fa un mes ja es podien provar amb l’entrada de la piscina d’estiu. Des de fa anys l’Ajuntament de Llívia estava buscant aigües termals en el Parc de Sant Guillem per tal de fer uns banys com els que tenen en Dorres i Llo.

Per fi aquest hivern podrem gaudir d’un bon bany calent enmig de la neu després d’acabar la jornada d’esquí. El consistori pretén que sigui un atractiu més per la temporada d’hivern a la Cerdanya. Aquest nou equipament es troba en l’entorn del Parc de Sant Guillem, al costat de la piscina municipal, consta de tres piscines petites i una més gran de forma octogonal.

Ara tan sols queden petits detalls així com estudiar la forma d’elevar la temperatura fins als 39° si les aigües termals no ho fan de forma natural, actualment arriben als 30°. Si han de fer-ho, sempre serà de manera sostenible, amb panells solars o calderes de biomassa. També s’han començat a analitzar les aigües per conèixer exactament quines propietats tenen, ja que en un futur esperen obtenir la certificació de balneari.

Aquest projecte que fa anys tenia en la ment el consistori de Llívia, per diferents motius s’ha anat ajornant i darrerament per culpa del Coronavirus, però finalment aquest hivern ja estaran en ple funcionament els nous banys termals. L’entrada individual tindrà un preu de 6 € per adults i 4 € els nens, hi haurà abonaments, entrades especials per hotels i descomptes per discapacitat i per la gent gran.

L’aforament és de 80 persones, però actualment a causa del Coronavirus està reduït a un terç i l’estança màxima serà de dues hores.

Tags: Cerdanya, Llívia, Termes

Notícies semblants: