La Cerdanya amb un 1621,79 és la comarca amb l’índex de rebrot més alt de Catalunya 

La Cerdanya continua sent la comarca de Catalunya amb l’índex de rebrot de la Covid-19 més alt, un 1,621,79 mentre que la dada global de Catalunya està en un 162,29. Per considerar que un territori entra en risc de rebrot, l’índex ha de superar la taxa de 100 i en aquest cas la Cerdanya el supera considerablement.

A principis de setembre la Cerdanya ja va començar a experimentar una alça en l’índex de rebrot, fins que la setmana passada estava al voltant dels 900 i no ha parat de pujar fins ara. Entre el 10 i el 16 de setembre es van detectar 99 positius, representant un 12,60% sobre els tests PCR fets.

Segons declaracions de la investigadora del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC, Clara Prats a RAC1, no ens hem d’alarmar, ja que en comarques o zones amb poca població resident, per pocs casos que es detectin, l’índex de rebrot es dispara, encara que cal que estem preparats perquè en el cas de la Cerdanya s’està mantenint en el temps.

Aquestes dades poden ser conseqüència de l’augment de turisme d’interior que ha experimentat la comarca aquest estiu i que entre el 9 i el 15 de setembre es van fer cribratges a Puigcerdà on la majoria dels casos detectats són asimptomàtics o amb símptomes lleus. La investigadora també ha volgut comentar que de la mateixa manera que l’índex puja molt de pressa en zones com la Cerdanya amb poca població resident, també acostuma a baixar ràpidament.

Segons Clara Prats, les altres regions que estan en situació preocupant són les regions sanitàries de la Catalunya Central i Girona amb índex al voltant del 200. En canvi regions que havien estat amb un índex alt aquest estiu com Lleida i la Regió Metropolitana Sud, han baixat considerablement amb índex de 140 i 124 respectivament.

Clara Prats també ha volgut destacar que a Catalunya fa un mes i mig que la xifra de casos diaris està estancada i malgrat que cada dia tenim casos nous, les mesures de seguretat han permès que l’índex global no es dispari, ja que “el nivell de circulació del virus és molt alt”.

Tags: Cerdanya, Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: