Voleu veure com es veuen les muntanyes de Montserrat des de l’espai?

El cosmonauta rus de 35 anys, Ivan Vagner, va estudiar enginyeria aeronàutica a la Universitat Tècnica dels Estats Bàltics i amb tan sols 25 anys va ser acceptat com a cosmonauta de prova. A principis del 2016 forma part de la tripulació de reserva de l’Expedició 53 a la ISS (Estació Espacial Internacional), però al final es van canviar les tripulacions. L’any 2018 també va formar part d’una altra tripulació de reserva, però no va arribar a sortir.

La seva oportunitat de viatjar a l’espai li va arribar  l’any 2020 quan el comandant Nikolai Tikhonov va patir una lesió en un ull i Vagner va ocupar el lloc d’enginyer de vol del Soyuz MS-16, acompanyat d’Anatoli Ivanishin i el nord-americà Christopher Cassidy de la NASA.

Vagner és un gran aficionat a la fotografia i en aquesta oportunitat que ha tingut ens ha ofert imatges meravelloses des de l’espai, entre elles unes aurores boreals espectaculars i la nostra muntanya màgica, Montserrat, una vista des de l’Estació Espacial Internacional que pocs humans tenen l’oportunitat de contemplar.

“Imatge inusual de Montserrat, de 1236 m d’alçada, que fa les delícies de tothom. Els penya-segats calbs que formen la muntanya s’eleven per sobre de la zona circumdant i els canals estrets”. (Ivan Vagner)

Altres imatges de l’Ivan Vagner 

En aquest vídeo podem veure una filera de satèl·lits que circulen en formació, el que en un principi semblen ovnis, no són més que naus espacials.

Una vista d’Europa i Rússia amb l’aurora boreal mentre la lluna i Venus surten a saludar.

 

Tags: Montserrat

Notícies semblants: