El govern de la Generalitat demana evitar els desplaçaments a la Cerdanya

Vista d’Alp des de l’Estació

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper va recomanar ahir a tots els ciutadans, especialment els barcelonins que aquest cap de setmana gaudeixen del pont de la Mercè, que evitin els desplaçaments a l’Alt Pirineu, sobretot a la Cerdanya on l’índex de rebrot del Coronavirus és el més alt de Catalunya.

Després de recordar que és una recomanació, ja que no tenen autorització per fer cap prohibició, les seves paraules van ser:

“Seria preferible no sortir”, “Qui acabi sortint, que tingui clar que és a les nostres mans evitar nous contagis. Tenim davant una pandèmia amb virus terriblement fort i fins que no tinguem vacuna no podrem enderrocar-lo”.

L’índex de rebrot a l’Alt Pirineu està per sobre dels 600, quan la mitjana de Catalunya està sobre el 200.

Segons dades publicades a TV3, les principals poblacions de la Cerdanya presenten un índex de risc de brot i una taxa de reproducció (persones que pot contagiar una sola persona) molt superior a la mitjana del país. 

Les poblacions que tenen un risc de brot superior són Puigcerdà amb un 3589,01 amb una taxa de reproducció del 2,23 i Alp amb 1277,88 i 2,52. En canvi destaca Bellver de Cerdanya amb uns índexs molt baixos: 44,25 i 0,29.

Finalment el conseller recorda que tots els que no tinguin en compte aquesta recomanació i a tota la població de Catalunya en general, que respectem les mesures de seguretat: Mascareta, Distància i Rentat de mans.

Tags: Cerdanya, Coronavirus

Notícies semblants: