La història de Dumba una elefanta que viu en el jardí d’una casa de Caldes de Montbui

Dumba – Foto: FAADA

Dumba és una elefanta que encara que sembli increïble viu des de fa anys en el jardí de 100 m² d’una casa de Caldes de Montbui. Malgrat que els propietaris afirmen que Dumba és feliç en aquest entorn, tots sabem que els elefants necessiten grans espais per poder moure’s i un jardí no és un lloc adequat per ells.

Ja fa anys que la Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) està lluitant per aconseguir que les autoritats intervinguin, decomissant l’elefanta per tal de traslladar-la a un entorn més adequat per a ella, on tingui una bona alimentació, vida social i llibertat de moviment.

Aquesta mateixa setmana FAADA li ha retret al Govern de la Generalitat i a l’ajuntament de Caldes de Montbui que no prenguin mesures. Segons FAADA, l’administració té un informe d’experts internacionals que confirma la necessitat de treure a Dumba del lloc on viu, ja que no té les mesures de seguretat i urbanístiques previstes per la llei. També denuncien que els propietaris fa anys que no li donen una bona alimentació. Per tant han interposat la corresponent denúncia administrativa.

Dumba és una elefanta asiàtica que va ser capturada de petita per treballar en espectacles de circ, parcs o fer anuncis. S’estima que té entre 42 i 48 anys i tota la vida ha viscut en captivitat en llocs poc adients per a ella. Va ser la protagonista d’un anunci de matalassos Pikolin.

 

Els propietaris són una parella d’holandesos, relacionats amb el món del circ, que viuen en una casa de Caldes de Montbui on tenen a Dumba en un espai sense vegetació, rodejat d’arbres però als que no té accés, ja que està tancada en un recinte delimitat amb un fil elèctric que produeix descàrregues quan el toques, el que acostumen a tenir els ramats d’alta muntanya i que alguns pastors anomenen vailet.

Dumba treballa en circs de tota Europa, però des que la Generalitat de Catalunya va prohibir la participació d’animals salvatges en aquest tipus d’espectacles l’any 2014, es va quedar sense feina a Catalunya i passava més temps tancada a la finca.

Arran d’aquesta prohibició els propietaris es van endur a Dumba fora de Catalunya, perquè actués en diversos circs d’Europa, però ara amb la pandèmia de la Covid-19, la majoria de països europeus han suspès els espectacles i Dumba ha tornat a viure tancada a Caldes de Montbui.

Tags: Dumba, Elefant

Notícies semblants: