Alba Verges apunta que per Nadal haurem de dinar en grups reduïts

Ara que a Catalunya ja ha entrat en vigor la prohibició de fer reunions tant privades com públiques de més de sis persones, la consellera de Salut, Alba Verges en una entrevista a RAC1 ha apuntat que tal com està la situació en aquests moments, no es preveu que per Nadal es pugui aixecar aquesta restricció.

La consellera anuncia que per Nadal no podrem fer grans àpats amb la família ni sopars d’empresa i demana celebrar-ho en grups reduïts espaiant les trobades en el temps. Verges proposa que allò que ja tenim costum de fer que és dinar el dia de Nadal amb una part de la família i Sant Esteve amb l’altre, afegim la nit de Nadal, Cap d’Any i Reis, d’aquesta manera no estarem barrejant les famílies.

Segons la consellera és en les reunions familiars on més perill de contagi hi ha, entre família o amics ens sentim relaxats, ens traiem la mascareta i no som conscients del perill que comporta aquesta relaxació.

En les reunions nadalenques on la gran part del temps estem a taula menjant i bevent, sovint en pisos petits amb un menjador on ens hem d’estrènyer per tal de seure a taula, és un risc que podem evitar espaiant les celebracions.

Pel que fa a les Cavalcades de Reis, Alba Verges confia que es puguin fer, això sí amb un format diferent per reduir el nombre de persones al carrer.

Tags: Alba Verges, Coronavirus - Covid-19, Nadal

Notícies semblants: