Multes de fins a 200 euros per no circular per la dreta en autopistes i autovies


0

Malgrat que en el reglament de la DGT ja es contempla que els vehicles han de circular pel carril de la dreta i tan sols es poden utilitzar els carrils de l’esquerra per fer avançaments, fins ara si no es complia aquesta norma, no s’acostumava a sancionar. Ara la DGT ha decidit començar a sancionar a qui no circuli per la dreta en autopistes i autovies.

El reglament diu que els conductors han de circular “normalment” pel carril que estigui més a la dreta de la via, excepte per avançar a un altre vehicle, en aquest cas es podrà utilitzar el carril de l’esquerra, tornant al dret en quant es pugui i senyalitzant les maniobres amb els intermitents.

Malgrat que aquesta norma sempre ha estat en el reglament, sovint veiem casos en què després d’avançar es queden en el carril central o el de l’esquerra, entorpint la circulació dels vehicles i creant situacions de risc, com és el fet d’haver d’avançar per la dreta.

Darrerament la DGT ha comprovat que aquest costum està augmentant i per això han pres la decisió de fer complir la norma. A partir d’ara es considerarà una infracció greu que es podrà sancionar amb una multa de fins a 200 €, en funció de la gravetat de la infracció.

 

En aquest vídeo, la DGT en ensenya quins perills comporta circular el fet de no circular pel carril de la dreta.


T'agrada? Compartiex-ho!

0

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.