El Manifest de denúncia contra la inhabilitació del President de la Generalitat que han signat una cinquantena de personalitats

El President Quim Torra ahir abandonant el Palau de la Generalitat – Foto: @QuimTorraiPla

A hores d’ara més de 150 personalitats del món de la política, l’esport, la cultura, etc., han signat un manifest de denúncia contra la inhabilitació del President de la Generalitat, Quim Torra. Entre ells es troben:

Antonio Baños, Taxo Benet, Pep Guardiola, Lluís Llach, David Fernàndez, Vicent Partal, Mònica Terribas, Ramon FolchBea Talegón, Marina Geli, Pilar Rahola, Suso de Toro, Rafael Nadal, Germà Bel, Carles Viver-Pi Sunyer, Josep Maria Mainat, Mireia Boya, Salvador Cardús, Martxelo Otamendi, Toni Albà, David Alegret, Agustí Alcoberro, Xavier Díez, Pere Baltà, Lluís Bozzo, Jaume Cabré, Teresa Cabré Monné, Núria Cadenes, Francesc Canosa, Josep Maria Cervera, Agustí Colomines, Melcior Comes, Miquel Desclot, Carles Duarte, Joan Estruch, Meritxell Gené, Joel Joan, Assumpció Maresma, Isidor Marí, Isabel Martí, David Minoves, Magda Oranich, Ada Parellada, Isona Passola, Ventura Pons, Montse Sánchez, Genís Sinca, Joan Vall Clara, Jordi Domingo i Garcia Milà, Albert Velasco, Jusèp Loís Sans Socasau, Ricard Vilaragut, Xevi Xirgo, Francesc Abad Esteve, Tasio Agerre Herrero, Aureli Argemí, Enric Canet, Alícia Casals, Josep Amat, Bienve Moya, Joan Ramon Resina, Miquel Strubell Trueta, Joan Vallvè.

CRIT DE DENÚNCIA, ACUSACIÓ I CONDEMNA PER LA INHABILITACIÓ DEL MHP QUIM TORRA

Denunciem la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el MHP Quim Torra per haver defensat la llibertat dels presos i exiliats polítics catalans, la mateixa que reclama el Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària de l’ONU.

Acusem la justícia espanyola dactuar amb ànim de venjança i escarment. Ha vulnerat la garantia d’imparcialitat amb la sentència dictada per uns magistrats del TSJC que havien expressat opinions polítiques sobre els fets que havien de jutjar, ha avalat la decisió d’un organisme políticament esbiaixat i no competent com la JEC, i ha aplicat una manifesta diferència de tracte en relació amb casos similars anteriors.

Condemnem la deriva antidemocràtica de lEstat espanyol, que utilitza la repressió judicial per aturar la lliure voluntat democràtica dels catalans. Fins i tot, inhabilitant un president en exercici del seu càrrec, fet sense precedents a l’Europa democràtica.

Sabem que la indignació, la raó o la perseverança no són suficients per  transformar una realitat tan profundament injusta i abusiva com la d’aquesta sentència. Ni per aturar la vergonya d’un Estat que protegeix criminals de lesa humanitat o que encobreix monarques corruptes. Ni, fins ara, per alliberar els nostres presoners polítics o fer possible el retorn dels exiliats. I tampoc han estat capaces d’acabar amb el sistemàtic maltractament econòmic, social i cultural del nostre país.

Però afirmem que la indignació, la raó i la perseverança són el fonament i la llavor de tota revolta a favor de les minories nacionals oprimides i en defensa d’una causa justa, ara al mateix cor d’Europa, com és el dret a l’autodeterminació dels catalans.

Per això convidem totes les persones que teniu una radical consciència democràtica, un radical compromís amb la llibertat d’expressió, i una radical voluntat de justícia política i social a afegir-vos a aquest crit de denúncia, acusació i condemna per l’autoritària i ignominiosa expulsió del MHP Quim Torra d’una presidència assumida per mandat democràtic i exercida amb tota la dignitat institucional.

Tags: Quim Torra

Notícies semblants: