Bonpreu més a prop de la compra de Caprabo

Segons informa Via Empresa, la cadena catalana del sector d’alimentació Bonpreu, cada dia està més a prop de la compra de Caprabo, encara que la marca francesa Carrefour també està treballant per fer-se amb la marca, actualment propietat d’Eroski.

Bonpreu i Caprabo ja fa temps que tenen un grup de negociació, encapçalat pel president de Bonpreu Joan Font, per abordar tots els detalls de la compra. En un principi l’alemanya Lid‘l i altres marques com Consum i Condis, també presentaven interès en aquesta adquisició, però a hores d’ara sembla que estan descartades.

Una de les negociacions que està damunt la taula en aquests moments és el model de botigues que té Caprabo en franquícia, mentre Bonpreu aposta més per les botigues en propietat i la gestió pròpia. Amb aquesta compra Bonpreu podria estar present en moltes parts del territori català on ara no hi és.

Així que ara la lluita per fer-se amb Caprabo de la marca basca Eroski, està entre la catalana Bonpreu i la francesa Carrefour. Joan Font en més d’una ocasió ha dit que aspira a aconseguir entre un 20% i un 22% de la quota de mercat, i aquest any preveu tancar amb una facturació de 1.600 milions d’euros, tenint en compte que el 2018 va tancar amb una quota del 12,4% i 1.347 milions d’euros, està clar que en aquesta previsió té en compte l’operació Caprabo.

Caprabo va néixer l’any 1959, quan tres famílies van obrir un supermercat al carrer Sant Antoni Maria Claret de Barcelona, eren les famílies Carbó, Prat i Botet i d’aquí el nom de Caprabo. L’any 1962 la família Prat es va retirar donant entrada a la família Elías.

Primer supermercat Caprabo al carrer Sant Antoni Maria Claret de Barcelona

L’any 2003 la Caixa va adquirir el 20% de les accions per 200 milions d’euros i el 2007 Eroski compra el 75% per un total de 1.300 milions d’euros, la Caixa redueix la seva participació al 9% i un dels fundadors, la família Botet es queda amb el 16%. Finalment l’any 2011 la Caixa ven la seva participació a Eroski, que actualment controla el 84% de l’accionariat de Caprabo.

D’ençà que Caprabo està en mans d’Eroski, han tancat més botigues de les que han obert i els comptes de l’empresa es troben en números vermells, d’aquí que es vulguin desprendre de la marca Caprabo.

Tags: Bonpreu, Caprabo

Notícies semblants: