El Coronavirus obliga a suspendre la Fira del Cavall de Puigcerdà

Pere Ginesta en una edició anterior de la Fira del Cavall

Tradicionalment el primer cap de setmana de novembre la capital de la Cerdanya celebra la Fira del Cavall, la mostra de bestiar equí més important de l’Estat. Aquest any a causa de la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Puigcerdà i l’Associació de Criadors de Cavalls de Cerdanya, han decidit suspendre la que seria la 40 edició d’aquesta fira.

La Fira del Cavall de Puigcerdà és un dels actes més importants dels que se celebren anualment a la comarca de la Cerdanya, durant els dos dies del cap de setmana poden visitar la capital ceretana unes 40.000 persones.

Aquesta suspensió no tan sols afecta els ramaders dedicats a la cria del cavall sinó també als hotels, restaurants i comerç de la comarca, però després de la recomanació del Departament de Salut que la gent no es desplaci a la Cerdanya i que els residents no surtin de casa si no és imprescindible, per un acte de responsabilitat la millor opció que han pogut prendre els organitzadors ha estat suspendre la Fira del Cavall. L’Associació de Criadors de Cavalls de Cerdanya estimen que la suspensió els suposarà unes pèrdues del 50%, xifrades en 200.000 €.

Aquests darrers anys, per fomentar el turisme de Cerdanya, la fira s’havia desplaçat al segon cap de setmana de novembre, per tal d’aprofitat dos caps de setmana de turisme, el pont de Tot Sants i el de la Fira.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Fira Cavall, puigcerdà

Notícies semblants: