Mor als 88 anys Quino, el creador de Mafalda

Foto: Facebook @MafaldaDigital

Joaquín Salvador Lavado Tejón, més conegut per Quino i per ser el creador del personatge Mafalda, ha mort avui amb 88 anys. Quino va néixer a Argentina poc després que els seus pares, d’origen andalús, concretament de Fuengirola, arribessin al país sud-americà.

En plena joventut va perdre els seus pares, primer la mare amb tan sols 13 anys i el pare amb 17. Es va dedicar a estudiar a l’Escola de Belles Arts de Mendoza, per després convertir-se en autor d’historietes còmiques. El seu personatge més conegut va ser la inconformista Mafalda, creada l’any 1964. 

Quan l’any 1970 Quino i Mafalda van arribar a Espanya, eren els darrers anys de la dictadura franquista i la censura va obligar a posar una advertència en la tapa del llibre “Mafalda la contestatària”, dient “Per adults”.

Qui no recorda aquelles frases cèlebres que pronunciava Mafalda en les seves historietes:

“Paren el mundo, que me quiero bajar” 

“Como siempre: lo urgente no deja tiempo para lo Importante”. 

“¿No será acaso que esta vida moderna está teniendo más de moderna que de vida?”.

“A medio mundo le gustan los perros, y hasta el día de hoy nadie sabe qué quiere decir guau”

Moltes han estat les reaccions a les xarxes en quant s’ha conegut la notícia de la mort d’en Quino. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la família i amics de Joaquín Salvador Lavado TejónQuino.

 

Tags: Mafalda, Quino

Notícies semblants: