Vols deixar la gran ciutat i anar a viure a Tuixent gestionant l’Alberg i el Centre Cívic?

La pandèmia del Coronavirus que estem patint des del mes de març ha canviat moltes coses en la nostra societat i una d’elles és l’entorn on vivim. El confinament i el teletreball ens ha fet pensar en la possibilitat d’abandonar les grans ciutats i tornar al món rural.

Ara precisament l’Ajuntament de Josa i Tuixent a l’Alt Urgell, un municipi de 106 habitants censats l’any passat, treu a concurs l’arrendament de l’Alberg de joventut i el Centre Cívic de Can Cortina, una bona oportunitat per allunyar-se de la ciutat i instal·lar-se en aquest entorn muntanyenc.

L’escola de Tuixent actualment tan sols té vuit infants escolaritzats i amb iniciatives com aquesta el consistori intenta atraure a famílies que vulguin viure i generin més activitat social i econòmica en el poble. La finalitat del concurs és atorgar la gestió de l’Alberg i el Centre Cívic, tant pels visitants que es vulguin allotjar a l’alberg com perquè la gent del poble tingui un espai de trobada en el Centre Cívic on puguin desenvolupar diferents activitats i prendre un cafè.

L’Alberg de Tuixent s’utilitza principalment per escoles durant els períodes de colònies, per quan els alumnes fan pràctiques d’esquí nòrdic a l’estació de Tuixent-La Vansa o a l’estiu per activitats relacionades amb la natura.

Respecte al Centre Cívic es tracta de donar el servei de cafeteria durant la setmana i en actes organitzats per l’ajuntament com festes populars o actes de la festa major i fires. El pressupost de la licitació és de poc més de 75.000 €, IVA inclòs i el termini per presentar les ofertes és el pròxim 27 d’octubre. Trobareu tota la informació en la web de l’Ajuntament de Josa-Tuixent.

Tags: Tuixent

Notícies semblants: