L’Esquerra de l’Eixample reconegut com el millor barri del món 2020

Parc de Joan Miró

Segons la revista Time Out internacional que cada any elabora un rànquing dels millors barris del món, aquest any la primera posició l’ocupa un barri de la ciutat de Barcelona, l’Esquerra de l’Eixample, seguit de Downtown de Los Angeles i Sham Shui Po de Hong Kong en tercera posició. En el lloc 21 trobarem el barri de Lavapiés de Madrid.

Entre els aspectes que té en compte el “The 40 coolest neighbourhoods in the world per decidir quins són els 40 millors veïnats del món estan la cultura local, la gastronomia, l’oferta d’oci i l’amabilitat de la seva gent sobretot en aquest any de pandèmia de la Covid-19.

Per elaborar aquesta llista, es basen en les opinions dels veïns de les ciutats. Més de 38.000 persones de tot el món participen de les enquestes per poder classificar els barris de les ciutats. Aquest any a causa de la Covid-19 també s’ha tingut en compte el suport que li ha donat la gent al comerç local que representa l’ànima de la ciutat.

Els organitzadors d’aquest rànquing ressalten que l’Esquerra de l’Eixample encara que és un barri residencial de la capital catalana, ha demostrat un gran esperit comunitari en aquest any tan difícil per a tothom, amb iniciatives com:

Hidrogel Sessions que promovia l’organització de concerts, celebracions o balls des dels balcons durant el confinament. Un dels que es va voler sumar a aquesta iniciativa, encara que ho va fer des d’un altre barri, va ser el recentment desaparegut Pau Donés.

 

Espais Germanetes, un projecte veïnal entre els barris de Sant Antoni i l’Esquerra de l’Eixample, un lloc de trobada per dialogar sobre el barri, les seves problemàtiques, i construir solucions innovadores mitjançant processos de ciutadania activa.

Odd Kiosk, el primer quiosc del món dedicat a la cultura queer, per apropar-se a la cultura i l’art del col·lectiu LGTBIQ+. Al carrer València cantonada a Enric Granados a part de trobar la premsa diària com a qualsevol quiosc, també trobarem revistes especialitzades per aquest col·lectiu.

Mercat del Ninot

A l’Esquerra de l’Eixample podem trobar jocs d’esbarjo com el Parc de Joan Miró, un dels millors centres hospitalaris de Catalunya com és el Clínic o un mercat municipal centenari com el Mercat del Ninot, espais culturals com el recinte de l’antiga presó Model o la Universitat de Barcelona amb els seus jardins.

Els 40 millors barris del món (The 40 coolest neighbourhoods in the world)

1. Esquerra De L’Eixample, Barcelona
2. Downtown, Los Angeles
3. Sham Shui PoHong Kong
4. BedfordStuyvesant, New York
5. Yarraville, Melbourne
6. Wedding, Berlin
7. Shaanxi Bei Lu/Kangding Lu, Shanghai
8. Dennistoun, Glasgow
9. Haut-Marais, Paris
10. Marrickville, Sydney
11. VerdunMontreal
12. Kalamaja, Tallinn
13. Hannam-dong, Seoul
14. Bonfim, Porto
15. Ghosttown, Oakland
16. Chula-Samyan, Bangkok
17. Alvalade, Lisboa
18. Noord, Amsterdam
19. Centro, Sao Paulo
20. Holešovice, Praga
21. Lavapiés, Madrid
22. Opebi, Lagos
23. Narvarte, Mexico D.F.
24. Uptown, Chicago
25. Little Five Points, Atlanta
26. Wynwood, Miami
27. Phibsboro, Dublin
28. Nørrebro, Copenhagen
29. Bugis, Singapur
30. Gongguan, Taipei
31. Soho, Londres
32. Binh TanhHo Chi Minh City
33. Melville, Johannesburgo
34. Kabutocho, Tokyo
35. Porta Venezia, Milan
36. Taman Paramount, Kuala Lumpur
37. AllstonBoston
38. Bandra West, Mumbai
39. Arnavutköy, Istanbul
40. Banjar Nagi, Ubud

Tags: Barcelona, Eixample

Notícies semblants: