El voluntari català que participa en l’estudi de la vacuna d’Oxford dona positiu en Covid-19

Joan Pons, l’infermer català voluntari que participa en l’estudi de la vacuna que està preparant el laboratori AstraZeneca amb la universitat d’Oxford ha donat positiu en Covid-19, però malgrat que en principi tots pensem que és una mala notícia no és així, segons ell mateix afirma, sense que es donin casos positius no es pot saber si la vacuna funciona.

“L’única manera de saber si la vacuna és eficaç és que els vacunats s’infectin”.

Com tots els voluntaris que participen en assajos clínics d’aquesta índole a alguns se’ls subministra la vacuna i altres un placebo, Joan Pons que és un dels 20.000 participants en aquest estudi, no sap si ha rebut una cosa o l’altre. Pons va començar a notar símptomes com d’un refredat i en fer-se el test PCR ha donat positiu, encara que es troba bé, fins al moment els símptomes que té són lleus i està confinat a casa.

L’estudi d’aquesta vacuna ja es troba en fase 3 i segons l’infermer ja estem més a prop de saber si serà eficaç o no i en cas que sigui efectiva, seguint les passes que es van fer amb el Remdesivir, a principis de l’any vinent podria ser aprovada per l’Agència Europea del Medicament.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Vacuna

Notícies semblants: