Quatre catalans entre els cinc millors Xefs del món 2020

Com cada any The Best Chef Awards tria als millors xefs del món, fa dos anys la gala es va fer a Milà i l’any passat va ser la ciutat de Barcelona la que va acollir la gala d’aquests prestigiosos premis del món de la gastronomia.

Aquest any a causa de la Covid-19 no ha quedat més remei que fer una gala virtual per triar els millors xefs del món de l’any 2020. Els organitzadors de The Best Chef Awards van decidir no suspendre l’esdeveniment que cada any acull a prestigiosos xefs d’arreu del món, però per garantir la seguretat de tothom, es va fer en línia.

Entre els cinc primers hi ha quatre catalans (dos gironins, un barceloní i un tarragoní). En quarta posició ha quedat el trio format per Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, tots tres al capdavant dels restaurants Disfrutar de Barcelona i Compartir de Cadaqués. Els tres xefs es van conèixer a les cuines del Bulli de Ferran Adrià.

En cinquena posició trobem a Joan Roca del Celler de Can Roca que ja fa més de deu anys que ocupa un lloc destacat entre els millors xefs del món.

En el sisè lloc tenim al madrileny David Muñoz, també conegut com a Dabiz Muñoz del restaurant DiverXo de Madrid. I en vuitena posició un altre català establert als Estats Units, Aitor Zabala xef de Somni, un dels espais gastronòmics de ThinkFoodGroup, el grup hoteler de José Andrés a Los Angeles.

Els 100 xefs que conformen la llista d’aquest any representen a 31 països del món, però el millor resultat l’ha obtingut Espanya amb cinc professionals catalans en els 10 primers llocs.

El Top Ten de The Best Chef Awards

  1. René Redzepi – Dinamarca
  2. Björn Frantzen – Suecia
  3. Dan Barber – Estats Units
  4. Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch – Catalunya
  5. Joan Roca – Catalunya
  6. David Muñoz – Madrid
  7. Virgilio Martínez – Perú
  8. Aitor Zabala – Catalunya (establert als Estats Units)
  9. Rasmus Kofoed – Dinamarca
  10. Grant Achatz – Estats Units.

Podeu consultar la llista completa a la web The Best Chef Awards

Tags: Millors Xef

Notícies semblants: