Què podem fer i que no durant aquests pròxims 15 dies un cop validades les restriccions pel TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ratificat les mesures dictades per la Generalitat i que han entrat en vigor aquesta mateixa nit, després de la seva publicació en el DOG.

Durant els pròxims 15 dies es prenen les següents mesures per tal d’aplanar la corba ascendent del Coronavirus:

– Tancament de bars i restaurants, tan sols podran oferir el servei de menjar a domicili o per portar, sempre demanant cita prèvia. Els restaurants dels hotels podran servir als clients que estiguin allotjats. El govern estudiarà la setmana vinent una línia d’ajudes econòmiques per aquest sector.

– L’aforament dels comerços en general i mercats ambulants es redueix al 30%

– Se suspèn l’activitat dels comerços que ofereixen un contacte personal, com gabinets d’estètica o tractaments de bellesa, excepte serveis essencials o sanitaris i perruqueries.

– Els grans establiments de més de 400 m² hauran de tenir un control d’aforament i d’accés.

– Els gimnasos podran continuar treballant amb un aforament del 50% i cita prèvia.

– Tancament de sales de joc, bingos i casinos.

– Actes culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions amb un aforament del 50% i el públic assegut amb seient preassignat, aquests establiments hauran de tancar a les 23 hores.

– Actes religiosos i cerimònies civils com casaments, funerals o misses, amb un aforament del 50%.

– Els parcs, jardins públics i àrees de jocs infantils tancaran a les 20 hores.

– Festes majors, fires, congressos i convencions queden suspeses.

– L’oci nocturn com discoteques, sales de ball, bars musicals i similars continuarà tancat.

– S’ajornen totes les competicions esportives no professionals per evitar els desplaçaments, es podran continuar realitzant entrenaments.

– Es tanquen els parcs d’atraccions.

– Les universitats hauran de fer classes via telemàtica, excepte les pràctiques.

-Es prohibeix la reunió de més de sis persones tant en l’àmbit públic com en el privat, en espais oberts o tancats, així com el consum compartit d’alcohol en espais públics. També estarà prohibit fumar al carrer o en espais públics, sempre que no es pugui mantenir una distància mínima de dos metres.

Segons el Departament de Salut l’adopció d’aquestes mesures que ha estat una decisió difícil de prendre, tindran una duració de quinze dies, no es pot esperar a tenir dades com les que han tingut a Madrid o Navarra per aturar el país i si no es prenen ara, ens veurem abocats a un confinament total en un breu espai de temps.

Aquestes mesures van en línia del que han adoptat altres paisos de la Unió Europea, com França, el Regne Unit o els Països Baixos, entre altres on els governs han actuat de forma similar en un acte de responsabilitat.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Restriccions

Notícies semblants: