El Restaurant “El Mordisco” de Barcelona desafia a la Generalitat i no tanca

En el primer cap de setmana sense bars i restaurants a Catalunya d’aquesta segona onada de Coronavirus, la propietària del Restaurant “El Mordisco del passatge de la Concepció de Barcelona, Rosa M. Esteva, ha decidit desafiar al govern de la Generalitat i no tancarà el seu local, ja que considera que és molt més segur que el metro o l’avió.

En una entrevista a RAC1 aquest matí Rosa M. Esteva argumenta que ella ha fet una inversió molt important en una màquina que purifica l’aire del local com la que tenen els quiròfans d’hospitals o els avions que li ha costat 34.000 euros i considera que el seu establiment és molt més segur que el metro, l’autobús o els avions.

“El Mordisco” no està obrint d’amagat, al contrari la Rosa M. ha fet tota la publicitat possible a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació, com també ha posat un cartell a la porta de l’establiment on podem llegir:

“Us esperem a casa nostra amb el carinyo de sempre”

Quan li pregunten que farà si ve la policia i l’obliga a tancar, diu que si li demostren que a un supermercat, on tothom toca els productes amb les mans constantment, estàs més segur que en el seu restaurant, es repensaria el fet de tancar i fins que no li demostrin restarà obert.

Sens dubte un dels sectors més perjudicats per la pandèmia de la Covid-19 ha estat el de la restauració i la Rosa M. Esteva té molta raó en tot el que argumenta, però el que oblida la Rosa M. és que tant en els quiròfans com en els avions o el metro la gent no es treu la mascareta i per molts sistemes de seguretat que tingui el seu local, els clients a l’hora de menjar estan sense mascareta i en algunes ocasions quan es pren una copa de més el volum de la conversa va augmentant, fet que els investigadors afirmen que augmenta el nivell de contagi.

No hem de responsabilitzar a bars i restaurants de la propagació del Coronavirus, som nosaltres mateixos els que no respectem no ja les normes sinó els consells. Si tots guardéssim les distàncies de seguretat entre taules, un cop acabat de menjar ens tornéssim a posar la mascareta i no forméssim grans grups, potser el sector de la restauració podria continuar obert. Els cambrers de bars i restaurants no han de ser policies indicant-nos a cada moment el que hem de fer.

Tags: Barcelona, Restaurant El Mordisco

Notícies semblants: