El TSJC inhabilita els membres de la Mesa del parlament presidida per Carme Forcadell

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat als quatre membre sobiranistes de la Mesa del Parlament del 2017 presidida per Carme Forcadell a un any i vuit mesos d’inhabilitació i 30.000 euros de multa per un delicte de desobediència, per haver tramitat les lleis de desconnexió que suposadament servirien de base per la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre, fent cas omís de les advertències que havien rebut del Tribunal Constitucional.

Els quatre condemnats són Lluís Corominas, Anna Simó, Lluís Ginó i Ramona Barrufet, mentre l’exdiputada de la CUP, Mireia Boya que també havia estat acusada ha resultat absolta. Mireia Boya no formava part de la Mesa del Parlament, en aquells moments era la presidenta del grup parlamentari de la CUP i per tant no tenia capacitat per vetar iniciatives, simplement es va limitar a presentar-les, a més de no haver estat advertida personalment pel TC.

Amb l’absolució de la Mireia, es podria obrir una porta a altres casos com el de la seva companya de partit Anna Gabriel que actualment està a Suïssa. El TSJC amb aquesta sentència fa una defensa del Tribunal Constitucional quedant clar que en el Parlament de Catalunya no es pot parlar de tot.

El cas de Joan Josep Nuet que també formava part d’aquella Mesa queda pendent, ja que amb posterioritat va ser elegit diputat al Congrés i per la seva condició d’aforat, l’haurà de jutjar el Tribunal Suprem.

Tags: Mesa del Parlament

Notícies semblants: