Quatre indrets de Catalunya opten al premi a la Millor destinació sostenible del món.

Delta de l’Ebre

Per sisè any consecutiu l’associació Global Green Destinations ha triat les 100 millors destinacions sostenibles del món i entre elles hi ha sis de l’Estat Espanyol, quatre a Catalunya, una a Galícia i un altre a Cantàbria.

Aquest any per culpa de la pandèmia els Global Green Destinations Days s’han celebrat en línia. Durant aquests dies l’objectiu és debatre i compartir experiències per la millora de la sostenibilitat d’arreu del món. D’aquestes jornades surten els guardons a les 100 millors destinacions del món pel que fa al turisme responsable i verd.

Així defineixen les quatre destinacions catalanes en els guardons Green Destinations 2020:

El Berguedà és una comarca situada al Prepirineu a tan sols una hora de cotxe de Barcelona i a menys de mitja hora de França, això fa que les vacances verdes del Berguedà sigui una elecció perfecta.

Ofereix una àmplia xarxa de camins per la pràctica de senderisme i passejades amb bicicleta de muntanya pels parcs naturals protegits, per gaudir de la natura en la seva màxima expressió i del Llobregat que travessa la comarca.

El Pedraforca – Berguedà

El Pallars Jussà situat al Pirineu català es caracteritza pels seus contrastos, des de planes agrícoles fins a extensos boscos d’alta muntanya, estanys, embassaments o rius amb una extensa i rica flora i fauna.

Destaquen també el Tren dels Llacs com un dels elements més notoris, com una forma de fomentar el turisme sostenible, les Falles del Pirineu declarades Patrimoni Immaterial per la Unesco, l’aposta pel turisme astronòmic  i el fet que és una terra plena d’històries i llegendes.

Les Falles del Pirineu

Les Terres de l’Ebre en la part més meridional de Catalunya amb el riu més cabalós de tot l’Estat espanyol d’un alt valor ecològic. Les seves tradicions, la història, el folklore i la gastronomia fan de les Terres de l’Ebre una zona verda de vacances única en una zona declarada per la Unesco com a Reserva de la Biosfera.

De les Terres de l’Ebre destaquen, les pintures rupestres d’Ulldecona, el castell de Miravet, les restes dels templers més importants de Catalunya o el patrimoni monumental de Tortosa.

Tortosa

Torroella de Montgrí – L’Estartit, una àrea de gran interès ambiental marcat per una àmplia varietat d’ecosistemes i paisatges, des del relleu muntanyós del Massís del Montgrí fins al pla del Baix Ter i la franja litoral amb les Illes Medes com a característica destacada.

El binomi Torroella de Montgrí – L’Estartit malgrat ser un dels llocs on el turisme de la Costa Brava es va massificar anys enrere, ha sabut aplicar amb èxit polítiques dissenyades per combinar l’activitat turística responsable amb la preservació del medi ambient.

Illes Medes

Les altres dues millors destinacions sostenibles de l’Estat espanyol són Baiona a Pontevedra i Noja a Cantàbria. Aquí podeu consultar les 100 millors destinacions sostenibles de tot el planeta.

Tags: Destinacions sostenibles

Notícies semblants: