Els set territoris de parla catalana participen per primer cop a la Viquimarató de la Llengua Catalana

Una Viquimarató és un esdeveniment en el qual es reuneixen editors de la Viquipèdia, normalment en un mateix espai, per tal d’editar i millorar un tema o grup d’articles de la Viquipèdia. Aquest any se celebra la VII edició de la Viquimarató de la Llengua Catalana i a diferència de l’any passat que es va fer al Port de Tarragona, aquest any a causa de la Covid-19 se celebrarà en línia.

En anteriors edicions es feia durant una nit, però aquest any s’allargarà tota una setmana en la qual es duran a terme activitats a la xarxa i que es donaran a conèixer amb l’etiqueta #ViquiLlengua7x7. Durant la setmana del 6 al 13 de novembre diversos voluntaris ampliaran les entrades a la Viquipèdia dels principals lingüistes catalans per tal de completar i millorar la informació.

El repte que es demana aquest any a tots els viquipedistes és ampliar com a mínim 50 articles dels 70 lingüistes proposats o d’altres amb perfil adequat per formar part de la Viquipèdia. També es proposa la creació de nous articles de lingüistes que encara no figurin a la Viquipèdia o la traducció de continguts existents a diferents llengües.

La novetat d’aquest any és que en la setena edició participaran per primer cop els set territoris de parla catalana: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià, això significa que a més de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, principal organitzador conjuntament amb la Fundació Amical Wikimedia, també col·laboraran en l’esdeveniment d’aquest any, el Govern de les Illes Balears, el d’Andorra i el del País Valencià, així com la Casa de la Generalitat a Perpinyà, la Delegació del govern a Itàlia a l’Alguer, la Universitat de Saragossa i també l’Institut Ramon Llull que se suma a aquesta iniciativa a través de la Xarxa Llull.

Si voleu col·laborar en la VII Viquimarató de la Llengua Catalana, ho podeu fer gratuïtament, tan sols cal apuntar-se enviant un correu a coordinacio@wikimedia.cat i si ja teniu un compte a la Viquipèdia, us podeu inscriure directament a la llista que apareix en VII Viquimarató de la Llengua Catalana

Tags: Llengua, Viquimarató

Notícies semblants: