L’Audiència Nacional absol al Major Trapero i a tota la cúpula d’Interior de l’1O

La sentència sobre el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero que està previst es comuniqui a les parts i es faci pública demà a les 9:30 del matí s’ha filtrat i segons ha informat la Cadena Ser, tant el Major Trapero com Pere Soler, César Puig i Teresa Laplana han estat absolts.

Segons la citada cadena de ràdio el Major Trapero ha estat absolt del delicte de sedició i desobediència pels que ha estat processat i pels que li demanaven 10 anys de presó. També s’ha absolt a tots els membres de la cúpula d’interior de l’1 d’octubre.

La sentència ha estat per majoria excepte el vot de Concepción Espejel, que ha emès un vot particular en contra de la posició de la majoria i continuava apostant pel delicte de sedició. En ella consideren que no ha quedat acreditat que donessin suport a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, organitzat pel Govern de la Generalitat en contra del que opinava el Tribunal Constitucional i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El contingut íntegre de la sentència es coneixerà demà, però com ja va passar amb la sentència del procés les filtracions estan a l’ordre del dia, tant en el Tribunal Suprem com en l’Audiència Nacional.

 

Tags: Major Trapero

Notícies semblants: