Una empresa catalana crea el primer Túnel desactivador de la Covid-19

CA-VID Túnel desactivador – Foto: @ProteLaboral

Epitécnica és una empresa dedicada a la fabricació d’equips de desinfecció i protecció de les persones amb seu a Viladecans (Baix Llobregat), que ha desenvolupat el primer Túnel desactivador de la Covid-19 totalment innocu i 100% efectiu.

El dispositiu batejat amb el nom de CA-VID Túnel desactivador polvoritza una boira seca durant 15 segons sobre la persona que passa per ell deixant inactiu el virus, sense utilitzar ozó ni cap altre producte nociu per a la salut ni el medi ambient. La característica especial que té és que desactiva la capa de greix lipídic del virus mitjançant una nebulització de microgota calibrada que no mulla.

El seu us és molt ampli, està pensat per instal·lar-se en l’interior de locals amb gran afluència de públic com hospitals, escoles, botigues, estacions de metro, tren o aeroports, gimnasos o en qualsevol empresa.

En els primers mesos de l’aparició del Coronavirus en les nostres vides, Epitécnica que fa 30 anys que treballa amb equips de desinfecció, es va centrar a buscar alguna solució per desactivar el maleït virus i conjuntament amb investigadors de la UPC es van posar a treballar tant en el “cervell electrònic del túnel” com en la solució que desactiva el Coronavirus i un cop aconseguit l’han patentat.

El Director Executiu d’Epitécnica, Pablo Donadio diu que fins que no hi hagi una vacuna és una solució activa per reduir els contagis, ja que fins ara tan sols es prenien solucions passives com la utilització de la mascareta o la distància de seguretat.

Malgrat que el CA-VID Túnel desactivador es va començar a comercialitzar el passat mes de juliol, les vendes no acaben d’arrancar, la majoria d’elles són de compradors estrangers com el club de futbol del Liverpool. A Catalunya s’ha utilitzat recentment en la Fira del Disc de Barcelona o en el Festival de Sitges. 

Segons Epitécnica molts empresaris principalment del comerç o del sector de l’hostaleria davant la incertesa d’un possible confinament total, toc de queda o que la situació d’aturada del sector de la restauració s’allargui, no estan disposats a fer una inversió tan important, ja que cada túnel ronda els 4.000 euros, però si realment és un mètode efectiu i tinguessin la seguretat de poder treballar, molts locals estarien disposats a comprar el CA-VID Túnel desactivador.

Tags: Coronavirus, Covid-19, Epitécnica

Notícies semblants: