Medi Ambient declara un episodi d’alta contaminació per partícules en suspensió a tota Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi climàtic, ha activat l’episodi per contaminació per partícules a tota Catalunya a conseqüència de què la mitjana diària dels nivells de PM10 són considerablement altes en les diverses estacions de mesurament del país.

S’espera que durant les pròximes 24 hores aquests nivells persisteixin i fins i tot avui podrien augmentar a causa de la pols africana que està arribant a Catalunya. Malgrat que es preveuen precipitacions per aquesta tarda arreu del territori, no seran de suficient intensitat perquè es puguin dispersar aquestes partícules en suspensió.

Davant d’aquesta situació la Generalitat recomana que fem servir el transport públic i aconsella que la ciutadania moderi les activitats a l’aire lliure, especialment a les persones amb alguna patologia respiratòria o cardíaca.

La ciutat de Barcelona ha paralitzat les obres que generin pols, regaran els carrers i demanen a la ciutadania que moderi l’ús del vehicle particular, ja que els nivells més alts de tota Catalunya s’han registrat a la Ciutat Comtal.

Tags: Contaminació

Notícies semblants: