L’any 2023 Barcelona acollirà el Congrés sobre el Transport Públic més important del món.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

La Unió Internacional del Transport Públic (UITP), presidida des de l’any 2017 per Pere Calvet, Director General de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ha triat la ciutat de Barcelona per acollir el Global Public Transport Summit 2023.

La designació de la Ciutat Comtal com a seu del Global Public Transport Summit 2023, que es va prendre aquesta setmana s’ha fet tenint en compte la competitivitat que té Barcelona com a ciutat, la seva experiència en organitzar grans esdeveniments com per exemple el Mobile World Congress i ser un referent mundial pel que fa al sistema de transport públic.

Aquest esdeveniment que finalment se celebrarà a Barcelona, després de descartar altres ciutats com Brusel.les o Dubai que optaven per acollir-lo, significarà una excel·lent oportunitat, tant per la Ciutat Comtal com per Catalunya de mostrar la seva oferta i competitivitat en l’àmbit del transport públic i com tots els certàmens d’aquestes característiques un gran impuls per l’economia local que tan malmesa està en aquests moments a causa de la Covid-19, esperem que l’any 2023 ja la tinguem superada o almenys controlada.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) seran els encarregats de l’organització del congrés, comptant amb la col·laboració de Renfe, la Fira de Barcelona i el Barcelona Convention Bureau.

Estació de França

El Global Public Transport Summit se celebra cada dos anys, l’any passat es va fer a Estocolm amb un total de 2.718 participants de 81 països i més de 15.000 visitants. El previst per l’any vinent, si la pandèmia no ho impedeix, serà el desembre del 2021 a Melbourne.

No és el primer cop que Barcelona acull aquest congrés organitzat per la UITP creada l’any 1885 amb seu a Brussel·les i que agrupa empreses i associacions de transport públic d’arreu del món, els anys 1926 i 1967 també es va celebrar a la Ciutat Comtal.

Tags: Barcelona, Congrés

Notícies semblants: